Η Ελβετία είναι γνωστή για τα είδη τυριού που παράγονται σε αυτή. Το Vacherin Mont d'Or όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο: έχει άρωμα ξύλου! Πως πετυχαίνεται αυτό; Με το να το τυλίγουν με μι λωρίδα από τον φλοιό δέντρου (Fichte= ερυθρελάτη), από το οποίο αποσπάται με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και λεπτή δουλειά, ώστε να περισυλλεχθεί το κατάλληλο μέρος κάτω από την εξωτερική πλευρά του κορμού και να δώσει στο τυρί τη μοναδική μυρωδιά που το κάνουν ξεχωριστό (2 βίντεο):
https://www.youtube.com/watch?v=7YdNX0ItPZo (κόψιμο του δέντρου και του φλοιού για το τυρί)
https://cdnapisec.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/1750922/uiconf_id/41002611/entry_id/1_lg8bhfdq/embed/dynamic (πως τυλίγεται το τυρί με τον φλοιό)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου